top of page

 

איך לטפל בתינוק מבלי לפגוע בגוף
טיפים קטנים שעושים שינויים גדולים בחיים


אילו הייתם עוברים פרוצדורה רפואית הדורשת מנוחה - סביר להניח שהייתם לוקחים לכם פסק זמן להתאוששות.

גם ההריון ובמיוחד הלידה הם עומסים פיזיים גדולים ולגוף דרוש זמן כדי להתאושש ולהשתקם מהם. אלא שבעוד שבהריון מתייחסות הנשים לגופן ונוטות לדאוג לצרכיו, הרי שלאחר הלידה הן וסביבתן הקרובה עסוקים בתינוק ונוטים לשכוח שהגוף עבר תהליך שהשאיר בו חותם והוא דורש יתר התייחסות לאחר הלידה.

 

הצורך בזמן להתאוששות לא נענה, שכן מיד אחרי הלידה עומדת האישה בעומסים גופניים גדולים הנובעים מעצם הטיפול בתינוק והצורך למלא את צרכיו – ואלה לא מותירים לה זמן להתייחסות לעצמה.


עומסים אלה, המובילים לאי נוחות גופנית, עלולים לגרום ליצירת מתח אצל האישה. במצב זה היא עשויה לגלות רגישות יתר וחוסר סבלנות לסביבתה הקרובה. אלה ישפיעו הן על קשריה עם התינוק, ומכאן גם על התנהגותו, והן על יחסיה עם סביבתה הקרובה ושאר בני משפחתה.
 
לא חובה "לסבול". אפשר גם אחרת!

 

  • בסדנה תלמדו את משמעות הטיפול בתינוק כעומס גופני/פיזי/נפשי. 

  • תבינו את הקשר בין התחושה הגופנית של האם לאיכות הטיפול בתינוק ולהתנהגות התינוק.

  • תקבלו מבחר טיפים קלים ליישום שישפרו את איכות החיים אחרי הלידה (תנוחות הנקה, החתלת התינוק, רחיצת התינוק, אחיזת התינוק על הידיים, מנשאים ועוד...).

  • ולא רק טיפים! תתנסו גם בפעילות גופנית פשוטה וקלה שתעשה פלאים לגופכם. תגלו שניתן בקלות, באמצעות כמה תנועות ביום, להעלים כאב ואי נוחות ולשפר את ההרגשה. 



הסדנה המיועדת לאנשי מקצוע המנחים קורסים ומפגשים בתחום ההריון והלידה.
הסדנה מתאימה לזוגות אחרי לידה המעוניינים לשמור על איכות חייהם.



 
טיפ אחד קטן - שיעשה שינוי מאוד גדול בהרגשתכן

עמדו מול משקוף הדלת, ידיים פרושות לצדדים משני צדי המשקוף. דחפו את בית החזה אל חלל הדלת ונישמו עמוק. שחררו ותראו שהחיים נראים אחרת.....

bottom of page